Turku INT 25.1.2020 ja Liettuan 3xCACIB 6.-8.3.2020

15. touko, 2020

Tämä vuosi on ollut erikoinen näyttelyiden ja kaiken muun elämän kannalta. Maailman laajuinen Corona-pandemia pysäytti kaikki harrastukset ja yhteiset tapahtumat niin koirien kuin ihmisten kanssa, koko maailma oli käytännössä karanteenissa.

Mutta ennen tätä ehdin käydä yhdessä kotimaan ja yhdesssä ulkomaan näyttelytapahtumissa.

Turussa oli 25.1.Turku Winter Dog-show, mihin osallistuin Boriksen ja Damin kanssa.

Dami-mummo pääsi mukaan pitkästä aikaa ja se kyllä nautti kehässä täysin rinnoin,niin paljon että sai "ylikunnon" takia EH:n tuomari sanoi haluavansa nähdä Damin toisenkin kerran ,tosin muutaman kilon kevyempänä.

Boris esiintyi ensimmäistä kertaa nuorten luokassa ja kisaamassa isojen poikien kanssa. Ja hyvinhän se menikin, Borista esitti Julia Riikonen ja Julia saakin Boriksesta parhaat puoleta esille. Boris oli hienosti nuorten luokan ykkönen saaden eri:n ja sa:n. Paras uros kehässä Boris tuli toiseksi ja sai SERTIN ja VARA-CACIBIN joka vahvistuu CACIBIKSI, siis ekaa kertaa isojen luokassa ja heti cacib, ei voi olla kuin hurjan ylpeä tuosta hienosta pojasta.

Tämän vuoden toinen näyttelyreissu suuntautuikin vähän kauemmas, aina Liettuan Vilnaan asti. Siellä oli kolmen cacib-näyttelyn maratooni. Lähdimme matkaan 5.3. Miliam Travelin-bussilla ja mukana oli Tepa ja Boris sekä Boriksen "kummitäti" Sari. Matka sujui hienosti ja jännityksellä vietettiin seuraava yö hotellissa.

Perjantaina oli ensimmäinen näyttelypäivä. Paikalla oli ainostaa suomalaisia kanssakilpailijoita mikä vähän ihmetytti sillä olihan kuitenkin kyseessä kansainväliset näyttelyt, no eipä se meitä haitannut, päinvastoin. Boris oli nuorten luokassa ja sai erin ja sa:n ja oli luokkansa paras ja paras uros-kehässä Boris veti voiton kotiin ja sai sertin ja cacibin sekä oli ROP. Tepa sai avoimessa luokassa EH:n , esiintyi kyllä niin kauniisti että pikkuinen harmitus jäi kun Tepa kuitenkin oli ainut narttu.

Lauantain oli sitten Liettuan Voittaja-näyttely. Taas osalistuttiin samalla suomalaisporukalla ja sehän menikin hienosti. Boris oli taas ROP-koira ja sai sertin ja cacibin sekä Voittaja-tittelin sekä Tepa oli paras narttu ja sai myös sertin ja cacibin sekä Liettuan voittaja-tittelin.  Boris oli myös ryhmäkehäss kuuden parhaan joukossa. MIKÄ PÄIVÄ!

Sunnuntaina oli havaittavissa jo pientä turnausväsymystä mutta hyvin Tepa ja Boris jaksoivat esiintyä vielä kerran Boris teki hattutempun ja vei taas voiton ja sai kolmannen sertin ja cacibin ja oli ROP-koira. Tepa sai tyytyä taas EH:n mutta tärkein saavutettiinkin jo lauantaina. Boris oli ryhmässsä taas kuuden parhaan joukossa. Ryhmäkehissä lauantaina ja sunnuntai Borista esitti Sofia Hongell, kiitos! USKOMATONTA! On se upea poika <3

Tässä kolmen päivän näyttelyssä oli erikoissääntö; jos koira voitaa joka päivä ja saa sertit se valioituu suoraan Liettuan muotovalioksi, myös alle 2-vuotiaat. Niinpä Boriksesta tuli myös Liettuan muotovalio !!

3. helmi, 2019

Pietarista asti meille saapui pikkupoika" Boris", Angel Of Alaska Armik

29. tammi, 2019

Kävin Uskon ja Kultsun kanssa 25.-28.1.-19 Liettuan Kaunasissa. Siellä osallistuttiin kaksi päiväisiin kansainvälisiin näyttelyihin. Matkattiin linja-autolla sinne ja vaikka matka oli tosi pitkä ja bussissa paljon muita koiria niin hienosti nämä kaksi käyttäytyivät koko reissun ajan.

 

Molempina päivinä oli liettualaiset tuomarit joiden koiramakua en tuntenut ennestään. Lauantaina kehät alkoivat onneksi vasta puolen päivän maissa niin saatiin rauhassa valmistautua 1. näyttelyyn. Oltiin heti ensimmäisinä kehässä ja Usko pärjäsikin hyvin ja oli paras uros saaden valioitumiseen tarvittavan sertin lisäksi ensimmäisen cacibinsa. Kultsu sen sijaan sai laatuarvostelun ERIn lisäksi ainoastaan luokkasertin millä ei vielä valioitunut. Jäi siis jännitettävää vielä sunnuntaille.

Sunnuntaina sitten olikin jännät paikat kun Usko oli ekana kehässä ja sai EH:n, oli tuomarin mielestä liian kapea edestä. Nyt oli sitten Kultsun vuoro antaa kaikkensa jotta saataisiin tulosta ja niinhän se tekikin. Kultsu sai myös tarvittavan sertin sekä cacibin ja oli ROP. Niinpä molemmat valioitui Liettuan muotovalioiksi ja Kultsu myös Balttian muotovalioksi.