29. tammi, 2019

Kultsu ja Usko Liettuassa

Kävin Uskon ja Kultsun kanssa 25.-28.1.-19 Liettuan Kaunasissa. Siellä osallistuttiin kaksi päiväisiin kansainvälisiin näyttelyihin. Matkattiin linja-autolla sinne ja vaikka matka oli tosi pitkä ja bussissa paljon muita koiria niin hienosti nämä kaksi käyttäytyivät koko reissun ajan.

 

Molempina päivinä oli liettualaiset tuomarit joiden koiramakua en tuntenut ennestään. Lauantaina kehät alkoivat onneksi vasta puolen päivän maissa niin saatiin rauhassa valmistautua 1. näyttelyyn. Oltiin heti ensimmäisinä kehässä ja Usko pärjäsikin hyvin ja oli paras uros saaden valioitumiseen tarvittavan sertin lisäksi ensimmäisen cacibinsa. Kultsu sen sijaan sai laatuarvostelun ERIn lisäksi ainoastaan luokkasertin millä ei vielä valioitunut. Jäi siis jännitettävää vielä sunnuntaille.

Sunnuntaina sitten olikin jännät paikat kun Usko oli ekana kehässä ja sai EH:n, oli tuomarin mielestä liian kapea edestä. Nyt oli sitten Kultsun vuoro antaa kaikkensa jotta saataisiin tulosta ja niinhän se tekikin. Kultsu sai myös tarvittavan sertin sekä cacibin ja oli ROP. Niinpä molemmat valioitui Liettuan muotovalioiksi ja Kultsu myös Balttian muotovalioksi.