Mitä kasvattaja haluaa tietää sinusta?

Olet haaveillut omasta ihanasta karvapallerosta ja nyt olisi sitten aika toteuttaa tuo haave.

Mitä kasvattaja haluaa sinun kertovan itsestäsi kun kyselet pentua?

Ensimmäiseksi on kohteliasta esitellä itsensä ja mahdollinen muu perhe. Ja olosuhteet mihin pentua ollaan ottamassa. Eli esimerkiksi millaisessa paikassa asut, kaupunki/maalla, asutko kerrostalossa vai omakotitalossa, onko koiralla millaiset ulkoilu mahdollisuudet. Malamuutti asustelee mielellään ulkona, onko sinulla mahdollisuus järjestää turvallinen tarha tms. missä se voi viettää aikaa jos et ole kotona.

Toiseksi mitä tiedät rodusta ja onko sinulla millaista koirakokemusta sinulla on ennestään. Ja MIKSI haluaisit juuri malamuutin?

Onko sinulla mahdollisuus toteuttaa malamuutin kanssa rodunomaista tekemistä? Esim. kuormanvetoa, valjakointia, vaeltamista tai jotain muuta reipasta ulkoilua. Malamuuttin kansssa voi puuhailla myös kaikenlaista muutakin kivaa, vaikka tokoa,agilityä, jäljestystä, mielikuvitus on vaan rajana. Mutta pääasiassa nämä on vetokoiria ja rakastavat sitä yli kaiken.

Malamuutti taipuu myös helposti sohvakoiraksikin mutta silloin saattaa tulla eteen yllättäviä remonttitarpeita jos se ei saa purettua energiaansa oikeisiin lajityypillisiiin juttuihin. koko kämppä voi olla helposti purettuna jos muutti niin päättää 😀

Koiran hankkiminen ei ole halpaa, pennun mukana alkaa loputon rahan meno, pakolliset eläinlääkärikulut, ruoka, aktiviteetteihin hankitut tarvikkeet (valjaat, hihnat,pannat, lelut, reki,kiksbike,farmariauto,omakotitalo ym.ym.ym.) Kohta tekeekin sitten mieli hankkia kaverikoira ja siitä se sitten lähteekin herkästi ns.lapasesta 😉

Lisäksi on hyvä käydä kasvattajan kotona tutustumassa mahdollisiin pentueen vanhempiin, yleensä emä ainakin on nähtävillä,mielellään JO ennen kuin pennut syntyvät. Samalla tutustutaan ja kasvattaja näkee onko sinussa potentiaalia malamuutin omistajaksi. Tavatessa on paljon helpompi myös kysellä kaikkea mitä mieleen juolahtaa koirista, etenkin malamuuteista. Ja pääsette näkemään ja tutustumaan rotuun paikan päällä.

 

 

 

Kommentit

25.03.2021 11:20

Seija Pensasto

Toi on ihan paras tuo teksti! Niin just se mitä käy =D !